Graffitiretkellä 1, Jyväskylä

Olin kuullut että Tourulan Jokipuistossa oli joulun 2015 alla sekä joulun aikaan työn alla uusia graffiteja alikulkukäytävään, vieläpä ihan luvan kanssa. Niinpä sonnustauduimme joulupäivänä kävelylle ja lähdimme toiveikkaina etsimään uusia katutaideteoksia. Ainoa hämärä juttu nettiuutisessa oli ollut, että sijainniksi ilmoitettiin epämääräisesti "Jokipuisto". Se ei kertonut yhtikäs mitään, eihän kartastakaan sellaista paikannimeä Tourujoen liepeiltä löydy.

Päätimme hakea "joulugraffiteja" varmuuden vuoksi laveammalta alueelta, kunhan kyseessä olisi Tourula. Kiersimme Tourujoen tuntumassa ja Tourulan alueella tietämiämme alikulkutunneleita, mutta ei tärpännyt. Yrittäessämme kävellä Kivääritehtaalta kohti Heikinkatua oli tie tunneleille poikki rakennustyömaan takia ja sama odotti Heikinkadun päässä. Ei siis sinne etsimään.
Viimeisenä toivona olivat alikulkutunnelit Lohikoskentien-nelostien-Tourujoen välimaastossa. Ensimmäisenä siellä tuli vastaan netistä tuttu Error 404, joka kuvasti joulugraffitien etsintäreissuamme täydellisesti: Graffiti not found.
 Tämä kävely ei kuitenkaan ollut What a waste of time, löytyiväthän nämä. Alikulkutunnelissa oli sekä tageja että näitä esittäviä kuvia teksteineen.
Niinpä tämän tunnelin hienot graffitit pelastivat graffitinbongauskävelymme. Jyväskylän graffiteista ykkössuosikeissani on aina signeerauksena SBF ja oma lempinimeni näille on Äkäiset jyrsijät. Ihan aina kyse ei ole välttämättä jyrsijästä, tai äkäisestä olennosta, mutta ihan sama. Jotain tosi sympaattista näissä otuksissa on, mitä sitten ovatkaan.
Viimeinen tunnelin graffiti ennen Tourujoen suuntaisesti kulkevalle Paloniementielle kääntymistä oli hyvin apea. Ei ollenkaan jouluinen, paitsi jos sattuu kulkemaan tämän tunnelin kautta matkalla Lahjaharjun hautausmaalle muistokynttilöitä sytyttämään.

Joulugraffitit jäivät askarruttamaan sen verran, että päätin ehdottomasti löytää ne seuraavalla kävelyllä. Samalla löytyisi myös salaperäinen Jokipuisto.

Kommentit

 1. Siellä Nesteen takana, eli ne suuret alikulkutunnelit ilmeisesti.

  http://yle.fi/uutiset/kaupunkilaisille_lahjaksi_suuri_joulugraffiti/8551243

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se oli, mutta en lukenut tarkasta sijainnista etukäteen - mieleen oli jäänyt ainoastaan Tourulan Jokipuisto :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit