Joutsa: Rutalahden hiljainen kansa

Tätä nykyä Joutsaan kuuluvan Rutalahden kylänraitilla kannattaa pitää silmät auki: jos huomio kiinnittyykin Vällyhoilontiellä (kuka onkaan keksinyt niin mainion nimen!) ensin upeaan, yli 70-vuotiaaseen nuorisoseurantaloon, on myös tien toisella puolella jotain pysähtymisen arvoista katsottavaa. Yksityiskohtiin johtavan pihatien alkupäässä ohikulkijoita tervehtii koivuun kiinnitetty pitsiasuinen kukkahattutäti, jonka tehtävänä on toivottaa vieraat tervetulleiksi.
No, itse asiassa kyseessä on jonkin sortin luutamummo...
Tien poskessa on myös muita lempeällä kädellä rakennettuja hahmoja. Lootasta päätellen tämä pyöräilijä kuskaa mukanaan akkuporakonetta.
Metsuri on istahtanut alas tauolle nauttimaan kupin kuumaa termospullosta ja pistänyt pokasahansa hetkeksi pois. Metsurin koira muistuttaa epäilyttävästi Tintin Milou'ta, vaikka tämä onkin harmaantuneempi veijari.
Liekö turkoosiin verhoutunut neito suruinen siksi, että punapukuinen nuorimies taitaa olla viinamäen miehiä?
No entäpä tämä tyylikäs nuoripari? Heillä on selvästi tottumusta muotiblogeissa poseeraamisesta. Saattaa kuitenkin olla, ettei pariskunta ihan pärjää Beckhamin pariskunnalle tyylitietoisuudessa.
Syksyn lehtien seassa oleva, jo jonkin aikaa säiden armoilla ollut henkilögalleria kuvaa maaseudun hiljaista kansaa. Jos googlaus pitää paikkansa, Rutalahden raittia riemastuttavan teoksen takana on Virpi Manninen. Aplodit!

Kommentit

 1. Onkohan sama kuin Karviassa kesällä? Vai pitäisikö kirjoittaa Karvialla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tietoa Karvian teoksesta. Paikallinen taivutustapa on siellä "Karviassa", joten ihan oikein meni ensimmäisellä!

   Poista
 2. Vai Joutsaankin on ilmestynyt kotikutoisia kansalaisia. Mukava piristys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,onpa ihana nähdä näitä omia tekeleitäni täällä.En vain tiedä kuka nämä on lähettänyt tänne sekä kuvannut. Nyt ne ovat kunnostettu ja vaatetettu kesää varten.Olen kyllä katsoessani tätä hiljaista kansaani suorastaan ylpeä ,on pyritty säilyttämään vanhaa,mutta kaikkeahan ei siihen voi tuoda,vievät mennessään.On kyllä ihan kunnioitettu tätä perhettäni eikä rikottu mitään.Saa käydä ihan kuvaamassa rauhassa.

   Poista
  2. Tervehdys tekijälle! Olen jyväskyläläinen lähi- ja luontoretkeilijä ja ilahduin kovasti näistä kyläläisistä, siksi taltioin ne kulkeissani. Kiva kuulla, että hiljainen kansa on valmis kesään - pidän mielessä, jos liikun taas sillä suunnalla :)

   Poista
 3. mISTÄ TIESIT tuon paikallisen tavan taivuttaa? Sieltäpäinkö olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suinkaan ole sieltä ;) Olin aiemmin kuullut vain 'Karviassa'-versiota, mutta uteliaana oli pakko varmistaa & tehdä visiitti Karvian kunnan kotisivuille, missä taivutus oli juuri noin.

   Poista
 4. On se ihanaa kun joku jaksaa tehdä tuollaisia! :) Piristävät kummasti raittia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit