Kuvataidehetki Imatralla

Ylitän Imatralla kuutostien eli Karjalantien kävelysiltaa pitkin ja saavun Sienimäeltä Siitolan kartanon pihaan. Kuvataidekoulu (anteeksi yksinkertaistukseni; tarkoitin tietenkin Saimaan ammattikorkeakoulu, Itä-Vuoksen kampus, taidegrafiikka ja kuvanveisto) on antanut ohikulkijoille katsottavaa, joka erottuu myös lumihangesta. Musta ja valkoinen vaahteranlehti töröttävät lumesta uhmakkaina. Niiden värejä eivät vuodenajat muuta, vihreä ei räiskähdä punaiseksi tai keltaiseksi, kuiva ruskeaksi, eikä lehti murene tomuksi ennen kuin kevätaurinko sulattaa lumen.
Kahlaan saappaissani katsomaan lähempää Jacob's Ladder -teosta, jonka ruostuneet rappuset kapuavat ylös pitkin männyn runkoa Raul Palomino Bautistan (2011) työssä.
Jaakobin tikkaat kohti taivasta ovat alaosastaan aika haperot.
Entä mitä tekee mustekala puussa ja vieläpä kesken talvea? Se nyt on ainakin melko kaukana mustekalalle tyypillisestä ympäristöstä.
Mitä ilmeisimmin risumustekala on kuitenkin sopeutunut elämäänsä tässä lehtipuussa, joskin sen elämä on nyt aika kuivakasta. Puuhun ripustetut kuusenkävyt pitävät mustekalalle seuraa. Lienevätkö ne pikkukaloja maailman meressä...
Suosikkiliikennemerkkini kinttupolun varressa on onneksi edelleen paikallaan. On syytä pysähtyä Rakasta-merkin äärelle ennen kuin jatkaa matkaa.
Muutaman metrin päässä Sonja Haralan Lehmipolulla (2011) ohitan kaksi lempeää lehmää, jotka eivät ole moksiskaan lumesta. No, pianhan se sulaa ja hangen alta paljastuu orastavaa ruohoa ja heinää. Jatkan matkaa hymyilevässä säässä kohti Vuoksen välkehtivää rantaa.

Kommentit

  1. Ihana taidepläjäys! Taidekoulujen lähellä saa monesti nauttia yllättävästäkin taiteesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään siitä, että taidekoulut eivät kätke kaikkia opiskelijoiden aikaansaannoksia seinien sisäpuolelle :)

      Poista
  2. "mustekala" puussa on itseasiassa 2006 vuonna tehty mökki, ja kävyt olivat käpylehmiä. Maalattiin ne keltaisiksi ja punaisiksi :)
    T: Veera ja Sanni taidekoulun entiset oppilaat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! Näin aika joskus kohtelee taideteoksia ja satunnainen ohikulkija voi hahmottaa näkemänsä hieman toisin kuin tekijät ;-)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi