Lumiukkoja Kirkkopuistossa

Kun laskeudun iltakävelyllä Harjun tuntumasta Kirkkopuistoon, mietin mikä olisi siellä paras paikka lumiukoille. Ounastelen ensin, että ne sopisivat Kauppakadun varrelle, mutta lopulta "lumiukkopuisto" löytyy varsinaiselta paraatipaikalta, Jyväskylän kaupungintalon edustan aukiolta. Täällä ne ovat toisaalta myös hieman piilossa, sillä ohikulkijoita on Kirkkopuiston tällä laidalla vähemmän.
Lumiukot ovat syntyneet puistoon käsityönä tänään laskiaistiistaina 12.2., osana Polttava Kysymys-kampanjaa. Tämä alakuloisen näköinen lumiukko toivoo englanninkielisessä viestissään "If you save the winter you can save me too and I can make you smile year and year after" - jos pelastat talven, pelastat myös minut ja saan sinut hymyilemään vuosi toisensa jälkeen.
Polttava kysymys koskee ilmastolain valmistelua ja jokainen Suomen eri paikkakunnille nousseista lumiukoista vaatii päättäjiltä vahvaa ilmastolakia. Ilmastolakikampanja pyrkii siihen, että Suomi tekisi oman osansa ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi. Lumiukkoja on paikalla mielenosoituksessa ainakin parisenkymmentä; plakaattien viestit on pääosin suunnattu suoraan energia- ja ympäristöpolitiikasta vastaaville ministereille.
Toivottavasti ilmastonmuutoksen vauhti saadaan kuriin ja Suomessa nautitaan ihanista lumitalvista vielä pitkään!

Kommentit

  1. Toivottavasti ilmastonmuutokseen reagoidaan maailmanlaajuisesti yhä enemmän ja enemmän. Kyllä ainakin minä haluan että tulevaisuudessa omatkin lapseni ja lapsenlapset saavat tehdä talvisin lumiukkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kannatan edelleen neljää vuodenaikaa näillä leveysasteilla.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit