Elämänkoulun ilta

Iltakävely johdattaa minut paikkaan, jonka näin viimeksi päivänvalossa. Jyväskylän Ammattikorkeakoulun pääkampuksen Kari Alosen Elämänkoulu -veistoskokonaisuus on myös yksi Valon kaupungin valaistuskohteista. Ahaa, täältä Eeronkadun suunnasta ja koulun pihalta katsottuna kaksi veistosta korostuu kolmatta enemmän...
Luottamus esiintyy uljaana, Luovuus erottuu myös hyvin, mutta matalalinjainen Vastuu-veistos tulee esiin vasta Rajakadun ja Eeronkadun kulmauksesta katsottuna.

Vastuun kantaminen painaa joskus todella raskaasti...
JAMKin laajalle leviävä julkisivu hohtaa avaran piha-alueen perällä veistosten taustalla, sekin mietitysti iltavalaistuna.
Luovuus. Kohdevaloissa kimaltelevissa teräslankapalloissa on jotain kiehtovaa. On hauska nähdä, miten erilaisilta veistokset näyttävät, kun niiden ympärillä vallitsee pimeys ja kohdevalot nostavat teosten muodon esiin.

Luottamus kantaa näkyvästi myös huomiovalonsa. Kuinka moni veistos jääkään hämärän laskeuduttua huomaamatta ilman valaistusta. Toisaalta, nyt on energiansäästöviikko. Toivottavasti nämä valaistukset on tehty energiatehokkaasti.
Käyn vielä katsomassa lähempää itse JAMKin julkisivun valaistusta. Hauska valojen ja varjojen leikki tekee tepposet ja sileä seinä näyttääkin veistosmaiselta...

Kommentit

Suositut tekstit