Lumihiutaleita Sepänkadulla

Pyry ei ole Jyväskylässä yltynyt tänään sellaiseksi kuin eteläisemmässä Suomessa. Lumihiutaleita on kuitenkin ilmassa, ainakin Sepänkadulla, Jyväskylän Ammattiopiston tiiliseinässä - nimittäin valotykin heijastamia lumihiutaleita. Ne eivät hätkähtäisi edes sään äkillisestä lämpenemisestä. Syksyn lehdet väistyivät. Mitä näemmekään seinässä keväällä?

Väljällä kävelykadulla liikkuu hissukseen väkeä, mutta vailla ostoskasseja. Suomen käsityön museon nalleikkunaa tutkii lapsiperhe ja pienimmät ihmettelevät, miksei näyttelyyn pääse sisälle katsomaan nukkeja ja lämmittelemään. Museon ikkunan edessä puiden jouluvalot koristavat kävelykadun päätä.
Niin, Kauppakatu todellakin on tästä Kilpisenkadulta alkaen Aren aukiolle saakka kävelykatua, vaikka auton valot sieltä nyt vastaan väikkyvätkin...Pihaliikenne on tietenkin sallittu.
Muutaman askeleen päässä Kirkkopuiston suuntaan, taidemuseo Holvin ikkunoihin on ripustettu joulukuusia, joiden neulaset eivät rapise. Yksi suuri paperikuusi tähtineen on vallannut oman ikkunansa, mutta toisessa leijuvat lukuisat pienet valkoiset joulupuut, kuin kuusen muotoiset lumihiutaleet.

Kommentit

Suositut tekstit