Valohoitoa

Joutsenetkin ovat jo kevätkävelyllä Tuomiojärven jäällä, mistä kuulin tämän kevään ensihuudot eilisiltana. Pieni sula alue oli houkuttanut siihen kaksi pariskuntaa tauolle; hyvä siinä oli sukia sulkia.

Tänään oli mukava uhmata säätiedotusta, joka oli luvannut puolenpäivän aikaan sadetta, mutta se oli puppua...Aurinko lämmitti ja piristi upeasti kävelyllä Jyskän suuntaan. Rantaraitilla tuli vastaan runsaasti säästä nauttivia kävelijöitä ja pyöräilijöitä; runsas irtohiekka ja kenties asvalttiin paikoin ilmaantuneet halkeamatkin pitävät vielä rullaluistelijoita loitolla reitiltä.

Äijälänsalmi lainehtii vapaana eikä viene kauan, kun sula laajenee Jyväsjärvelle. Talvella tehdyt hakkuut Rantaraitin varrella ovat tehneet kävelytien vieristä avaria niin, että moni tähän saakka komeita puita valaissut, maasta ylös suunnattu valaisin taitaa jäädä nyt työttömäksi. Tai valokeila sojottaa vain suoraan taivaalle, eikä valaise mitään mielekästä. Tulikohan hakkuusuunnitelmaa tehneille tai toteuttaneille mieleen, miksi ne valaisimet oli juuri niille paikoille kaapeloitu?

Sulkulan siirtolapuutarhan kohdalla somat mökit näkyvät nyt (hakkuiden ansiosta) täysin vapaasti kävelytien kulkijoille. Aiemmin mökkialue tuntui olevan suojaisempi, joten toivottavasti mökkiläisten rauha ei nyt häiriinny. On hienoa, että siirtolapuutarha-alue on saanut jäädä elämään; suojaisalle kasvimaalle eivät liikenteen pölyt yllä lentämään.

Kommentit

Suositut tekstit